9, 10 i 11 d’octubre de 2020. Coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni (JEP) l’entrada a Sant Pere de Casserres és lliure i gratuïta per a tots els visitants. Les JEP són la festa del patrimoni en què els diferents municipis i entitats organitzen un seguit d’activitats gratuïtes per a tots els públics: visites guiades, portes obertes, concursos fotogràfics, representacions teatrals, concerts…
Entrada gratuïta: 9, 10 i 11 d’octubre de 10.00h a 17.30h
Visita guiada gratuïta: 11 d’octubre a les 10.30h i a les 12.00h.
Cal reserva previa trucant al telèfon +34 937 447 118
DE SANT PERE DE CASSERRES A LES MASIES DE RODA
La cultura amb accent femení és l’aposta d’aquesta edició, el monestir benedictí es converteix en un escenari encara més màgic els vespres de juliol. Cada dissabte de juliol tens una oportunitat única.
Les entrades anticipades es poden comprar a AQUÍ
L’aforament de tots els actes és limitat, a causa de l’excepcionalitat d’aquesta edició es recomana la compra anticipada.
El restaurant del Monestir de Sant Pere de Casserres estarà obert tots els dissabtes al vespre i oferirà un menú especial per les activitats, es recomana la reserva prèvia.
Amb la col·laboració històrica de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, el BBVA i CX i de l’ajuntament de les Masies de Roda.
29 de juny. Coincidint amb la festivitat de Sant Pere, a qui està dedicat el monestir, cada 29 de juny s’organitza una jornada de portes obertes, amb entrada lliure i gratuïta per a tots els visitants.
18 de maig de 2019. Aquest any per commemorar el Dia Internacional dels Museus Sant Pere de Casserres organitza una poética neomedieval, “Fart d’enuig e tristor” , al claustre del monestir amb la Raquel Santanera i Xevi Pujol com a poetes convidats, Adrià Ballús a la guitarra acústica i Arnau Musach a projeccions . A més, d’acord amb la resta de museus i monuments de Catalunya que participen a aquesta activitat, selecciona un objecte patrimonial per donar-li un valor especial, convenint-lo durant uns dies en la “Joia del museu”., aquest any és El Claustre. És l’element central de l’organització arquitectònica del monestir. Fou construït a la fi del segle XI. És el claustre amb porxos de columnes més antic que es conserva a Catalunya i l’únic que es coneix amb columnes exemptes en tres de les cantonades.
Programa: DIM Osona 2019