ACTIVITATS

Descobreix el Monestir amb diverses vessants artístiques

FESTIVAL BBVA DE MÚSICA RELIGIOSA DE VIC

El festival se celebra cada Setmana Santa amb l’objectiu d’unir la música religiosa amb els conceptes de proximitat, país, pedagogia i diversitat i d’aportar i apropar a la societat una de les seves grans riqueses: la cultura. Els concerts es duen a terme a diferents espais de la ciutat de Vic, la comarca d’Osona i al monestir de Sant Pere de Casserres.

Aquest any, el dia 25 d’abril a les 12:00h, tindrà lloc, al monestir, un concert amb la Coral Canigó  i el cor de nois de l’Escola de Música de Vic.

GASTROMUSEUS

Durant un cap de setmana, Sant Pere de Casserres se suma al Gastromuseus, una proposta que convida a descobrir la riquesa cultural, gastronòmica i turística d’Osona d’una forma ben atractiva: entrada gratuïta als museus i monuments gaudint d’una variada oferta gastronòmica i hotelera a uns preus immillorables. La campanya està organitzada pel Consell Comarcal d’Osona juntament amb museus, el sector hoteler i el de la restauració d’aquesta comarca.

DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS

18 de maig de 2017. Coincidint amb el Dia Internacional dels Museus Sant Pere de Casserres organitza cada any una jornada de portes obertes, amb entrada lliure i gratuïta per a tots els visitants. A més, d’acord amb la resta de museus i monuments de Catalunya que participen a aquesta activitat, selecciona un objecte patrimonial per donar-li un valor especial, convenint-lo durant uns dies en la “Joia del museu”.

DIM OSONA 2017

FESTIVITAT DE SANT PERE DE CASSERRES

29 de juny. Coincidint amb la festivitat de Sant Pere, a qui està dedicat el monestir, cada 29 de juny s’organitza una jornada de portes obertes, amb entrada lliure i gratuïta per a tots els visitants.

APLEC COMARCAL D’OSONA

L’any 2016 va tenir lloc al Monestir de Sant Pere de Casserres l’Aplec comarcal de Sardanes, concretament els dies 2 i 3 de juliol

La trobada sardanista commemorava el 10è aplec comarcal i va ser tot un èxit de públic i bon ambient, a l’espera de poder celebrar el 20è aplec comarcal l’any 2026.

DISSABTES DE JULIOL

Dissabtes de juliol.

El monestir benedictí acull una agenda d’actes culturals i lúdics per a diversos públics els dissabtes del mes de juliol. Es tracta de propostes molt diverses que van des de recitals poètics o concerts fins a espectacles per a tots els públics:

  • 7 de juliol, a les 19:30 h: Piano & Beth amb Beth Rodergas  (entrada  anticipada 6 €, taquilla 8€)
  • 14 de juliol, a les 19:30 h: XXIV Encontre literari 3 veus 3 estils, amb Isabel-Clara Simó , Rosa Codina i Anna Miralpeix moderades per Víctor Pallàs (Gratuït)
  •  21 de juliol, a les 19:30 h:  Roger Mas:  Parnàs, un viatge al paradís dels poetes (entrada anticipada 10 €, 12 € taquilla)
  • 28 de juliol, a les 19:30 h: Carles Belda i Marc Serrats, recital ballable d’èxits nostrats (entrada anticipada 3 €, 5 € taquilla)

Les entrades anticipades es poden comprar a osonareserves.cat

Amb la col·laboració de Diputació de Barcelona i l’ajuntament de Les Masies de Roda

Amb la col·laboració històrica de Fundació Antiga Caixa Manlleu, BBVA i CX.

PREMIS LITERARIS MIQUEL ARIMANY

Des de l’any 2010, Sant Pere de Casserres és cada any l’escenari de l’entrega del premi literari Miquel Arimany, un certamen de narrativa i de poesia de forma alterna que organitza la regidoria de cultura de l’ajuntament de les Masies de Roda. l’acte inclou la presentació del llibre editat amb les obres finalistes i guanyadores d’aquella edició.

JORNADES EUROPEES DEL PATRIMONI

6, 7 i 8 d’octubre. Coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni (JEP) l’entrada a Sant Pere de Casserres és lliure i gratuïta per a tots els visitants. Les JEP són la festa del patrimoni en què els diferents municipis i entitats organitzen un seguit d’activitats gratuïtes per a tots els públics: visites guiades, portes obertes, concursos fotogràfics, representacions teatrals, concerts…

AMB LA COL·LABORACIÓ HISTÒRICA DE