ESDEVENIMENTS

Activitats per a tots els gustos

HISTÒRIA, ARQUITECTURA I ENTORN

La història, l’arquitectura i l’entorn del monestir de Sant Pere de Casserres el fan l’espai idoni per a passar un dia en família o en grup, però també per a la celebració de tot tipus d’activitats d’empresa o particulars i per a visites escolars en totes les franges d’edat.

Dia Internacional dels museus
Dia Internacional dels museus
EL 18 de maig és el Dia Internacional dels Museus. Per tal de commemorar la diada, els museus amics dels museus d’Osona preparen diferents dinàmiques culturals tematitzades, oferint un gran ventall de possibilitats, posat alhora en valor la cultura i el patrimoni cultural.
Festival BBVA de Música Religiosa de Vic
Festival BBVA de Música Religiosa de Vic
Cada any, als volts de la Setmana Santa el Monestir de Sant Pere de Casserres col·labora amb la Comissió de les Parròquies de la Pietat, el Carme i Sant Domènec, la Fundació Antiga Caixa Manlleu, BBVA i l’Ajuntament de Vic amb el Festival BBVA de Música Religiosa de Vic.
Un festival que pretén unir la música amb conceptes de proximitat, país, pedagogia i diversitat, amb la clara voluntat d’aportar i apropar a la societat una de les seves grans riqueses: la cultura. Aquesta col·laboració porta al monestir una actuació cada any.

http://www.musicareligiosavic.cat/

Festival d’Estiu de Sant Pere de Casserres
Festival d’Estiu de Sant Pere de Casserres
Des de l’any 2010, el monestir de Sant Pere de Casserres acull una programació cultural estable que amenitza els vespres dels dissabtes del mes de juliol.
Concerts, dansa, poesia … omplen de màgia el Monestir, una combinació que no deixa a ningú indiferent. La programació varia cada any amb temàtiques diverses tenint molt present l’actualitat del moment.
El restaurant del Monestir de Sant Pere de Casserres estarà obert tots els dissabtes al vespre i oferirà un menú especial per les activitats, es recomana la reserva prèvia.
Amb la col·laboració històrica de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, BBVA i de l’ajuntament de les Masies de Roda.
Jornades europees del patrimoni
Jornades europees del patrimoni
El segon cap de setmana d’octubre tenen lloc les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), és una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra a Catalunya des del 1991 i que està considerada l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural.
Un esdeveniment obert a tothom i una gran oportunitat per donar a conèixer la riquesa i l’atractiu del nostre patrimoni cultural, amb l’objectiu principal d’estrènyer els vincles entre aquest i la societat. Una oportunitat per viure noves activitats i experiències en aquesta propera jornada de portes obertes del patrimoni cultural.
En marc de les Jornades Europees del Patrimoni (JEP) el Monestir de Sant Pere de Casserres organitza activitats per tal de sumar en aquesta iniciativa i oferir al visitants una experiència enriquidora que els permeti viure la màgia del Monestir.