FESTIVAL D'ESTIU 2024

13, 14, 20 i 21 de juliol
MARIA RODÉS
MARIA RODÉS
13 de juliol - 19.30 h

.

MARIA RODÉS
Maria Rodés explora la cançó d'autor, el folklore d'arreu, l'experimentació sonora i també la copla des d'una mira molt personal. De tot plegat en surt un concert únic, despullat d'artificis i antològic on l'artista barcelonina estarà acompanyada per la guitarrista Isabelle Laudenbach. L'any 2022 va publicar «Fuimos los dos» (Elefant), una mirada agredolça sobre la ruptura, amb cançons que ajuden a superar-la i l'any 2020 ens sorprenia amb «Lilith» (Satélite K), un univers inspirat en el món de les bruixes i les seves múltiples connotacions sobre les dones. Tot això en l'any que es compleixen deu anys del celebrat «Maria Canta Copla» (Chesapik 2014). Amb més de set treballs discogràfics sobre les espatlles, Maria Rodés és una de les veus més rellevants de l'escena que sorprèn i emociona en cada cançó, en cada projecte.
SFERE VOCALI
SFERE VOCALI
‘Música i espiritualitat’
14 de juliol - 12.00 h

.

SFERE VOCALI
Amb Sfere Vocali, ensemble vocal format per cantants de llarga trajectòria en l'àmbit vocal tant a nivell solístic com pel que fa a ensemble i cors professionals, farem un recorregut musical per la música sacra ibèrica des del període medieval fins a l'actualitat.
El monestir de Sant Pere de Casserres va ser fundat al voltant de l'any 1000, en plena edat mitjana, quan els monestirs eren els centres culturals i, per tant, on es recopilava la música i els llibres del moment. A partir d'aquests manuscrits que es conserven, farem un viatge en el temps amb la música que devia sonar dins el Monestir de Sant Pere de Casserres, des de cant gregorià, el Llibre Vermell de Montserrat, la música religiosa del Renaixement i el Barroc, fins a música espiritual actual de compositors de casa nostra. Un recull per gaudir de la seva sonoritat entre aquestes privilegiades parets.
PERE ARQUILLUÉ I TOTI SOLER
PERE ARQUILLUÉ I TOTI SOLER
‘Coral Romput’
20 de juliol - 19.30 h

.

PERE ARQUILLUÉ I TOTI SOLER
Coral Romput és un dels textos més representatius de l'obra del poeta burjassotí Vicent Andrés Estellés. Recull, tot al llarg d'un poema dividit en tres parts, els temes bàsics de l'obra estellesiana i en conforma una mena d'antologia temàtica de l'autor amb vida pròpia. El poema està organitzat com si es tractés d'un film: una història in crescendo narrada des de la perspectiva del poeta, que fa una revisió de la seva existència i el fet d'escriure, a través de la pròpia vivència –marcada decisivament per la mort de la filla de pocs mesos– que esdevé un retrat de les persones inserides en un temps, unes circumstàncies, fàcilment reconeixibles com a propis per a la resta d'humans. Coral Romput és la poetització de l'existència quotidiana, marcada per somnis, moments colpidors, esperances, records, obsessions i desitjos.
EL PONY PISADOR
EL PONY PISADOR
El Pony Menut
21 de juliol - 12.00 h

.

EL PONY PISADOR
Activitat familiar. Recomanada a partir de 4 anys
Natura i música! Amb el Pony Menut, la versió per a públic familiar del grup El Pony Pisador, proposem una matinal que combina música i una visita guiada (opcional) per descobrir l'entorn natural del Monestir. Una visita adaptada als més petits i on la natura i els ocells hi tindran un paper destacat.
El Pony Menut és un projecte neix per demanda popular, ja que cançons com "Tot és part de ser un pirata", "La noble vila de Su", "La confraria del menhir" o "El meu pare és un formatge" han calat entre el públic de totes les edats. I per fer la seva música més accessible als més petits, han creat un concert adaptat als ritmes i horaris dels més petits. Un format més senzill, més curtet i més proper, perquè nens i nenes puguin gaudir d'un espectacle que atengui directament la seva manera d'escoltar música.

Dina o sopa al restaurant del Monestir
RESERVA LA TEVA TAULA - 93 744 71 18