L'ESGLÉSIA

Els espais de Sant Pere de Casserres

UNA BASÍLICA DE TRES NAUS I TRES ABSIS

Aquesta és una de les esglésies romàniques més importants de Catalunya per la seva dimensió i sobretot per la seva singularitat d’ésser més ampla que llarga, degut a la dificultat de l’estretor de l’espai on es va construir. L’església és una grandiosa basílica de tres naus i tres absis.

La nau central té 24 metres de llargada, als quals cal sumar els quatre que té en profunditat l’absis i uns 9 d’amplada en l’intercolumni o entre les dues grans pilastres que separen la nau major de les laterals. L’altura de la nau central és de 18 metres i la de les laterals de 15.

L’església va ser consagrada l’any 1050. Després de 200 anys de no celebrar-hi l’eucaristia i haver estat profanada amb certs rituals en les darreres dècades, el 2002 va estar reconciliada pel bisbe de Vic, Josep M. Guix, restablint des d’aquell moment el culte al monestir.

És una de les esglésies romàniques més importants de Catalunya per la seva dimensió i per ser més ampla que llarga, degut a l’estretor de l’espai on es va construir.

AMB LA COL·LABORACIÓ HISTÒRICA DE