VISITES GUIADES

Les visites guiades que fa l’Associació Vic Informadors, guies de la comarca d’Osona des de fa més de 30 anys, amb una durada de 1 hora, fa que el descobriment d’aquest Monestir ens transporti a una altre època i a una coneixença més acurada de la vida del Cenobi i del lloc. Els guies ens fan conèixer la vida quotidiana dels monjos, la seva Regla Benedictina, les oracions, el toc missatger de les campanes, i el descobriment de cada estança.

Les visites poden ser en català, castellà, francès, italià i anglès.

____________________________________________________________________________________________________________________

 

El Monestir de Sant Pere de Casserres és un dels llocs més emblemàtics de la Comarca d’Osona.

Envoltat d’un paisatge espectacular és molt probablement el més genuí de Catalunya i l’únic d’ordre benedictina de la zona.

La promotora del Monestir fora una dona, la vescomtessa Ermetruit  qui va rebre el domini alodial de la mà de Berenguer de Barcelona  i n’ iniciar la construcció al 1006 i més tard sota Engouncia i el seu fill Bermon I s’hi aplegà una comunitat de frares el 1012 amb l’Abad Acfred.

Una antiga llegenda relaciona un fet miraculós amb la ubicació i la fundació del mateix.

El Monestir sembla sospès dalt del cim del meandre.

Allà resta solitària i digna la seva arquitectura romànica, la qual ha sofert canvis evolutius però que conserva tota la seva majestuositat.

Envoltat de misteri i grandesa ,el Monestir mereix ser visitat, tant per els amants de la natura, com per els que estimen la historia.