VISITES GUIADES

Les visites guiades que fa l’Associació Vic Informadors, guies de la comarca d’Osona des de fa més de 30 anys, amb una durada de 1 hora, fa que el descobriment d’aquest Monestir ens transporti a una altre època i a una coneixença més acurada de la vida del Cenobi i del lloc. Els guies ens fan conèixer la vida quotidiana dels monjos, la seva Regla Benedictina, les oracions, el toc missatger de les campanes, i el descobriment de cada estança.

Les visites poden ser en català, castellà, francès, italià i anglès.

____________________________________________________________________________________________________________________

 

El Monestir de Sant Pere de Casserres és un dels llocs més emblemàtics de la Comarca d’Osona.

Envoltat d’un paisatge espectacular és molt probablement el més genuí de Catalunya i l’únic d’ordre benedictina de la zona.

La promotora del Monestir fora una dona, la vescomtessa Ermetruit  qui va rebre el domini alodial de la mà del Comte Ramon Borrell de Barcelona i n’ iniciar la construcció al 1006 i més tard sota Engouncia i el seu fill Bermon I s’hi aplegà una comunitat de frares el 1012 amb l’Abad Acfred.

Una antiga llegenda relaciona un fet miraculós amb la ubicació i la fundació del mateix.

El Monestir sembla sospès dalt del cim del meandre.

Allà resta solitària i digna la seva arquitectura romànica, la qual ha sofert canvis evolutius però que conserva tota la seva majestuositat.

Envoltat de misteri i grandesa, el Monestir mereix ser visitat, tant per els amants de la natura, com per els que estimen la historia.