VISITES PER ESCOLES

Un dels monestirs més importants de l'arquitectura romànica catalana

CASSERRES, UN VIATGE EN EL TEMPS

Sant Pere de Casserres és un dels monestirs més importants de l’arquitectura romànica catalana i l’eix vertebrador del projecte educatiu Casserres, un viatge en el temps, que convida estudiants de totes les edats a conèixer l’Edat Mitjana en el seu propi escenari.

Amb una vocació exclusivament docent, el projecte està destinat a les etapes de primària i secundària, al batxillerat artístic i als cicles formatius orientats a l’art. Disposa de quaderns didàctics adequats a cadascuna d’aquestes etapes educatives estructurats en tres parts: abans de la visita, durant la visita i després de la visita.

El monestir i el seu entorn són el nucli vertebrador d’un projecte del tot transversal, que permet treballar continguts d’història, geografia, matemàtiques, plàstica, medi natural, medi social, àrees TIC i TAC, llengua catalana, educació musical, educació física… tot realitzant les activitats proposades als quaderns. A primària, el projecte pot ser l’eix central d’unes colònies i a secundària pot esdevenir un crèdit de síntesi.

Casserres, un viatge en el temps recull tots els seus continguts i materials al web www.descobreixcasserres.cat, que fugint del to acadèmic presenta l’entorn, el monestir i les seves activitats quotidianes de manera rigorosa però viva, dinàmica i motivadora. Un conjunt de vídeos i talls monogràfics complementen i enriqueixen la proposta.

MATERIAL PEDAGÒGIC

QUADERNS DE PRIMÀRIA
QUADERNS DE PRIMÀRIA
Descarrega't els dossiers d’exercicis
QUADERNS DE SECUNDÀRIA
QUADERNS DE SECUNDÀRIA
Descarrega't els dossiers d’exercicis
TALLERS
TALLERS
Consulta els tallers que podreu realitzar
DESCOBREIX CASSERRES
DESCOBREIX CASSERRES
Una visió educativa del monestir de Sant Pere de Casserres